Toegangscontrole recyclingstation Nieuwegein wordt verder aangescherpt

Het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) scherpt de toegangscontrole op het recyclingstation van Nieuwegein weer verder aan. In september 2022 liet het bedrijf ook al weten de controle aan te scherpen.

Het reinigingsbedrijf merkt dat er veel bezoekers van buiten Nieuwegein afval komen brengen en dat veel bedrijven proberen om hun bedrijfsafval in te leveren. Door de scherpere toegangscontrole wil RMN voorkomen dat bedrijven ‘gratis’ hun afval aanbieden en inwoners via de afvalstoffenheffing voor die kosten opdraaien. Medewerkers van RMN controleren iedere bezoeker bij de toegang op legitimatie en woonadres. Ook bekijken de medewerkers wat en hoeveel een bezoeker komt inleveren.

Belangrijk om te weten
Wij vinden het belangrijk dat het er op onze recyclingstations veilig aan toe gaat. Dit geldt voor onze medewerkers maar ook voor de bezoekers. Daarom gelden er een aantal algemene toegangsregels tijdens uw bezoek:

Het recyclingstation is alleen toegankelijk voor inwoners van Nieuwegein. Het gaat hier dan om particulieren en niet om bedrijven/verenigingen. Wanneer RMN medewerkers twijfelen of het wel echt om huishoudelijk afval van een particulier gaat, dan kan de toegang geweigerd worden;

Het is niet mogelijk om bedrijfsafval weg te brengen naar het recyclingstation. RMN raadt dan ook aan om niet met een bedrijfsvoertuig naar het recyclingstation aan de Utrechthaven te komen, om discussie bij de toegang te voorkomen. Geadviseerd wordt om bij een bezoek aan het recyclingstation uw legitimatie gereed te houden.

Aanhangwagen lenen
Op het recyclingstation is het mogelijk om ruim 25 verschillende soorten afval/grondstoffen gescheiden in te leveren. Het is mogelijk om hiervoor kosteloos een aanhangwagen te lenen (maximaal 2 uur). De aanhangwagen moet u vooraf wel reserveren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk